Monday, 6 June 2016

Homestay Apas Permai Tawau

Homestay terbaru dari J3 Homestay Tawau


Ini dia unit terbaru dari kami, Homestay Apas Permai Tawau. Homestay ini sudah memulakan operasi bermula dari 10hb Mei yang lepas. Dan setakat hari ini, sambutan memang sangat luarbiasa. Iklan yang kami lancarkan di laman mudah.my dan juga di laman facebook berjaya menarik perhatian orang ramai atas kewujudan homestay terbaru dari kami ini.

Homestay Apas Permai Tawau merupakan sebuah rumah teres setingkat yang terletak di batu 14 Jalan Apas, Tawau. Jaraknya dari lapangan terbang Tawau hanya 10 minit sahaja dan jarak dari Bandar Tawau pula dalam lingkungan 20 minit. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Peralatan seperti katil, tilam, televisyen, mesin basuh, periuk nasi, seterika, cerek elektrik, pinggan mangkuk dll disediakan dengan lengkap di homestay ini.

Harga yang ditawarkan untuk Homestay Apas Permai Tawau adalah RM120/mlm sahaja. Bagi yang menginap 7 malam dan ke atas, sewa adalah serendah RM100/mlm. Sekiranya berminat menyewa homestay ini, boleh hubungi kami di talian 013-5499-359. Untuk info lanjut mengenai Homestay Apas Permai, gambar dan lain-lain, sila layari http://www.tawauhomestayap.blogspot.com

Bagi yang berminat dengan J3 Homestay di Taman Semarak, Tawau, anda juga boleh hubungi kami di talian seperti di atas. Homestay yang kami tawarkan memang yang paling murah di seluruh Tawau. Sudahlah murah, lengkap dan selesa lagi. Jadi jangan tunggu lama-lama. Siapa cepat, dia dapat ;)


 
Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Wednesday, 4 May 2016

Homestay Murah Di Tawau

J3 Homestay Tawau 0135499359


Dapatkan homestay yang murah dan lengkap di Tawau dengan J3 Homestay Tawau. Kami jamin harga homestay kami adalah murah dan berpatutan serta tidak akan membebankan anda semua. Jadi sudah bersedia untuk menginap di homestay bajet yang paling best dan paling lengkap di Tawau? Sila hubungi kami dengan kadar segera di talian 013-5499-359. Sekiranya panggilan anda tidak terjawab, sila tinggalkan pesanan melalui sms/whatsapp. 

Masa kami mula-mula nak buka homestay ni dulu, ramai juga yang skeptikal. Ada ke orang yang nak sewa homestay di Tawau ni? Maklum lah, Tawau ni tak sama macam tempat orang lain. Ikatan kekeluargaan kuat, kalau ada family atau keluarga bakal mertua datang, biasanya akan tinggal di rumah sendiri saja. Tak ada lah sampai nak menyewa rumah orang pula kan. Tapi kami yakin, zaman sudah berubah. Ikatan kekeluargaan tetap kuat, tapi sekarang semua orang inginkan KESELESAAN. Betul kan?

Keinginan untuk keselesaan inilah yang menyebabkan bisnes J3 Homestay mendapat begitu banyak sambutan. Sudah ramai orang yang boleh menerima konsep menyewa homestay ini. Bagi mereka yang telah berkeluarga dan ingin membawa pulang suami/isteri masing-masing serta anak-anak ke kampung, pilihan utama adalah homestay yang berdekatan dengan rumah ibubapa. Disamping hajat untuk berjumpa orang tua tercapai, hajat untuk memberi kemudahan yang ada privasi kepada suami/isteri serta anak-anak juga dapat dipenuhi. Selain itu, ramai juga yang turut menyewa homestay untuk kemudahan bakal keluarga mertua menjelang hari perkahwinan. Keluarga mertua pasti senang hati kerana dapat duduk di sebuah rumah, siap dengan privasi yang diinginkan. 

Selain dari memenuhi kehendak privasi individu. homestay juga merupakan satu kemudahan yang sering digunapakai oleh syarikat-syarikat swasta (outstation) yang ada job di Tawau. Homestay sering disewakan untuk pekerja-pekerja mereka. Kenapa mereka memilih homestay? Kerana homestay boleh disewa secara mingguan dan tiada kontrak bulanan. Selain itu, peralatan di dalam homestay memang lengkap untuk kemudahan pekerja-pekerja mereka.

Akibat dari permintaan yang begitu tinggi, bisnes homestay tumbuh bagai cendawan di daerah Tawau. Tapi kami merupakan antara yang terawal dan berpengalaman di dalam bidang ini. Kami tahu kehendak anda. Oleh itu, jangan risau, jangan ragu. Kalau perlukan sebuah homestay yang memahami anda, hubungi kami segera. Sekarang kami telah menambah lagi unit homestay kami bagi kemudahan anda semua. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami di talian 013-5499-359. Sekiranya panggilan anda tidak terjawab, sila tinggalkan pesanan melalui sms/whatsapp. Terima kasih ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Monday, 2 May 2016

Deposit J3 Homestay Tawau

Booking J3 Homestay Tawau

Lama kami tak update blog kan? Kali ini kami update berikutan adanya perubahan baru pada deposit bayaran sewa untuk J3 Homestay Tawau. Tapi sebelum itu, terlebih dahulu kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua penyewa J3 Homestay yang telah menginap bersama kami di sepanjang bukan Mac dan bulan April yang lepas. Sambutan yang diberikan cukup luarbiasa dan kami sangat-sangat berterima kasih untuk itu.

Walaupun ada juga yang cancel last minit, tapi dengan segera terisi dengan tempahan yang baru. Ok, berbalik kepada update kali ini. Seperti yang kami sebutkan, ada juga pelanggan yang cancel last minit, iaitu hari ini check in, hari ini juga baru nak cancel, itupun selepas kami hubungi dan tanya jam berapa nak masuk. Kalau kami tak hubungi mereka, sampai ke sudah tak diberitahu yang mereka nak cancel. 

Terus terang kami nyatakan, perkara cancel last minit ini amat merugikan kami dari segi sewa. Bayangkan kalau pelanggan itu booking 4 mlm, kemudian dia cancel. Kami akan kehilangan duit sewa 4 malam kerana pembatalan tersebut. Kami juga rugi kerana dalam masa yang sama kami telah reject semua pelanggan lain yang inginkan tarikh yang telah dibooking itu. Memang pedih. Tapi ada juga segelintir individu yang suka buat begitu. Kan bagus kalau beritahu awal-awal. 

Atas dasar itu, kami telah membuat sedikit perubahan ke atas jumlah deposit dan syarat yang kami perlukan untuk membuat tempahan di J3 Homestay. Dengan adanya perubahan ini diharapkan bakal pelanggan akan lebih memandang serius terhadap tempahan yang telah mereka buat. Oleh itu, berkuatkuasa 1 Mei 2016, semua pelanggan yang ingin membuat pengesahan tempahan di J3 Homestay Tawau dikehendaki membayar deposit sebanyak 50% dari keseluruhan jumlah sewa mereka. Baki 50% lagi akan dibayar semasa check-in. Info lanjut mengenai perkara ini boleh di baca di link deposit dan bayaran J3 Homestay Tawau. 

Kepada pelanggan-pelanggan yang jujur dan setia bersama kali selama ini, terima kasih banyak kami ucapkan. Teruskan memberi sokongan dan semoga perubahan ini tidak menjejaskan sokongan anda semua terhadap kami. Tanpa anda, J3 Homestay Tawau tidak akan wujud. Terima kasih ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Friday, 11 March 2016

Jom Booking J3 Homestay Tawau

Booking J3 Homestay Tawau


Apa perkara pertama yang perlu dibuat sebelum ke Tawau? Jawapannya, jom booking J3 Homestay Tawau dulu. Hahah... kenapa pula? Sebabnya, kalau book last minit, dah sampai Tawau baru nak buat tempahan memang tinggi lah peratusan untuk dapat mesej " maaf ya, homestay kami tiada kosong malam ini". Selalunya begitu lah. Kami di J3 Homestay Tawau selalu dapat mesej last minit seperti yang disebutkan tadi. Kami faham, mungkin anda pun last minit juga dapat tiket ke Tawau kan? Tapi tu lah, homestay kami jarang ada kekosongan kalau last minit booking. Jadi kami mohon, kalau dapat, buat lah tempahan awal ya.

Dalam 2-3 hari ini kami banyak menerima booking homestay untuk bukan April, Mei dan juga Julai. Semua telah confirm booking dan membayar deposit. Terim kasih kami ucapkan. Memang bagus booking awal-awal ni, sebab nanti dah tak payah pening-pening kepala lagi nak cari tempat untuk stay di Tawau. Lagipun J3 Homestay Tawau akan bagi booking slip selepas bayaran deposit, jadi tak perlu risau. Ada black and white di situ.

Minggu lepas juga kami ada menerima panggilan dari sebuah syarikat di Selangor yang berminat untuk menyewa homestay kami selama 2 minggu pada bulan Ogos nanti. Sekarang dalam peringkat perbincangan. Kami memang bagi the best price punya, dan sekarang tengah tunggu pihak berkenaan untuk membuat confirmation. Bagi mana-mana syarikat yang mahu menempah homestay kami untuk pekerja-pekerja mereka yang ada job di Tawau, kami alu-alukan. Seperti yang kami cakap tadi, harga yang terbaik akan diberikan. Jadi tunggu apa lagi? Jom book J3 Homestay Tawau, sekarang ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Monday, 7 March 2016

Jom Serbu J3 Homestay Tawau

Customer J3 Homestay Tawau


Dah nak cuti sekolah ni, jom serbu J3 Homestay Tawau. The best homestay in Tawau, Sabah. Haha.. sekali-sekala memuji diri sendiri tak salah kan? Sejak kebelakangan ini kami di J3 Homestay amat sibuk sekali. Banyak yang perlu dibuat dan banyak tetamu yang perlu kami urusakan. Laman blog ni pun dah hampir sebulan tidak kami update. Tapi hari ni kami free sikit, jadi dapatlah meluangkan masa mengupdate laman ini dan bercerita serba sedikit perkembangan terkini kami.

Gambar di atas itu merupakan gambar pelanggan kami yang terakhir di bulan Februari, iaitu En. Azami sekeluarga. Memang sporting dan terbaik lah mereka ni. Terima kasih yang tidak terhingga kami ucapkan pada En. Azami dan keluarga kerana memilih J3 Homestay. Semoga berpuashati dengan perkhidmatan yang kami berikan. Dengan berakkhirnya bulan Februari, maka bermula lah bulan Mac, iaitu bulan yang paling pack untuk kami.

Di bulan Mac ramai orang yang bertunang dan melangsungkan perkahwinan. Dan mereka semua perlukan homestay untuk keluarga pihak sebelah lelaki atau perempuan yang datang dari daerah yang lain atau negeri yang lain. Sejak awal Mac lagi kami di J3 Homestay Tawau telahpun fully booked. Cuma ada tinggal beberapa hari saja lagi yang kosong, dalam 4-5 hari di hujung bulan Mac yang belum ditempah. Anda berminat? 

Bagi yang berminat untuk membuat tempahan bagi hujung Mac, bolehlah hubungi kami segera di talian 013-5499-359. Untuk tarikh awal dan pertengahan Mac, memang telah habis ditempah semuanya. Kepada yang belum tahu lagi, jarak J3 Homestay Tawau dengan bandar Tawau tidaklah terlalu jauh. Dalam 7KM sahaja. Selain dari jarak yang tidak jauh dari bandar, J3 Homestay juga berada dekat dengan Pasar Semarak, Pasaraya Asia, Cold Storage, Restoran 24 jam, Klinik 1 Malaysia, Masjid, dan lain-lain lagi. Semua tempat yang disebutkan itu jaraknya hanya 1 minit dari pagarJ3 Homestay. Best kan?

Jadi jangan tunggu lama-lama kalau ingin membuat tempahan. Begitu ramai sudah pelanggan yang berpuashati dengan harga dan servis J3 Homestay Tawau. Bagi kami, siapa cepat, dia dapat. Jadi jangan lepaskan peluang ya. Ok lah, sekian dulu posting kali ini. Nak mengemas homestay dulu, baru sebentar tadi ada pelanggan yang baru check-out. Jumpa lagi di posting yang akan datang ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau