Friday, 14 April 2017

Homestay 4 Bilik Paling Murah Di Tawau

Tawau Homestay

Selamat sejahtera. Lama kami tak online. Mana tahu ada yang terlupa, J3 Homestay Tawau menawarkan homestay 4 bilik yang paling murah di seluruh Tawau. Hanya perlu bayar sedikit untuk kepuasan yang maksimum. Paling best, book seminggu awal, potongan harga sebanyak 5% akan diberi.

Kalau nak tahu, sebenarnya J3 Homestay unit Taman Semarak Bal ini terletak berdekatan dengan bandar Tawau dan juga beberapa tempat menarik yang lain di Tawau. Jika anda berjiwa "nature" mungkin anda akan gembira mengetahui bahawa J3 Homestay Tawau terletak hanya beberapa minit dari pusat pelancongan Taman Bukit Tawau, Bukit Gemuk dan juga Bukit TV. Di Taman Bukit Tawau misalnya, anda boleh menikmati keindahan alam semulajadi sambil berselfie di depan pokok yang paling tinggi di Asia Tenggara. Hebat kan?

Bagi yang suka membeli-belah, J3 Homestay Tawau memang sangat dekat dengan Pasar Tanjung, Pasar Gantung, Eastern Plaza, Pusat Komersil Jalan Guru dan Juga Pusat Komersil 1Arena. Memang boleh berbelanja sakan dan makan makanan yang best-best di tempat yang baru disebutkan tadi tu.

Ciri-ciri homestay:
4 bilik tidur/ 3 bilik air
Aricond di bilik tidur utama untuk keselesaan
Kipas siling di semua bilik lain termasuk ruang tamu
3 Katil bersaiz queen & 2 katil saiz single
Extra tilam dan bantal untuk tetamu yang ramai
Mesin basuh auto & percuma cecair pencuci
Periuk nasi, seterika, peti sejuk, kuali dan peralatan masakan & dapur gas

Kenapa perlu pilih J3 Homestay Taman Semarak?
Jarak dari bandar Tawau hanya 10 minit
Jarak dari kompleks sukan Tawau 2 minit
Dekat dengan tempat pelancongan Taman Bukit Tawau
Di kompleks perumahan homestay ada pasar, pasaraya, klinik, restoran 24 jam dll

Rate:
RM190/mlm ( 1 mlm - 3 mlm)
RM150/mlm ( 4 mlm - 10 mlm)
RM130/mlm ( 11 mlm ke atas)

Potongan harga 5% untuk tempahan awal

Berminat? Whatsapp J3 Homestay Tawau di talian 0135499359. Pat Pat Siku Lipat, Siapa Cepat, Dia Dapat ;)

Tempah homestay anda sekarang:



Tuesday, 21 February 2017

Cara Buat Tempahan Di J3 Homestay Tawau

Pada hari ini kami akan berikan cara-cara bagaimana buat tempahan di J3 Homestay Tawau. Sebelum itu, jika anda inginkan respon yang pantas, anda boleh terus sms/whatsapp kami di talian 013-5499-359. Di sini kami akan terangkan apa prosedur yang akan berlaku sekiranya anda ingin membuat tempahan homestay. Mohon anda tonton dulu video ringkas ini untuk mendapat gambaran mudah bagaimana proses tempahan homestay berlaku.



Dah tengok video? Ok cara membuat tempahan mudah sahaja. Biar kami terangkan dalam bentuk poin agar anda mudah memahaminya:

1. sms/whatsapp kami di talian 013-5499-359


2. Sertakan butiran berikut untuk memudahkan kami membuat semakan:
  • Nama Penuh:
  • Tarikh dijangka check-in:
  • Tarikh dijangka check-out:
  • Jumlah orang yang menginap:

3. Kami akan membuat semakan berdasarkankan tarikh yang anda mahu. Sekiranya tiada kekosongan, kami akan memaklumkan dengan segera. Bagaimana pun, sekiranya tarikh yang diminta itu "available" kami akan meminta anda melakukan perkara yang seterusnya.

4. Masukkan deposit tempahan sebanyak 50% dari jumlah sewa ke akaun AmBank J3 Trade Enterprise.

5. Hantar slip transaksi bayaran kepada kami melalui sms/whatsapp

6. Setelah menerima bukti bayaran deposit tempahan, kami akan memroses bayaran anda dan menghantar invois digital ke telefon bimbit anda.

7. Invois digital ini hendaklah ditunjukkan semasa membuat bayaran penuh pada hari check-in nanti.

** Sila ambil perhatian, sekiranya anda membatalkan tempahan homestay pada saat akhir, deposit tidak akan dikembalikan dan dikira "HANGUS".

Demikianlah cara ringkas bagaimana anda boleh membuat tempahan di J3 Homestay Tawau. Diharapkan post pada kali ini dapat memudahkan anda dalam membuat urusan tempahan homestay dengan kami. Sekiranya anda ada lain-lain pertanyaan, boleh terus hubungi kami di talian 013-5499-359 ataupun dengan menghantar emel kepada kami di homestaytawau@gmail.com


Tempah homestay anda sekarang:


Friday, 9 December 2016

Kadar Sewa Baru J3 Homestay Tawau

Hello semua! Dah lama kami tak post apa-apa di blog ni kan? Maklum lah, kami di J3 Homestay Tawau agak sibuk menguruskan tempahan anda semua. Terima kasih atas sokongan ya. Pada post kali ini kami ingin mengumumkan kadar sewa baru di J3 Homestay Tawau. Jangan risau, harga sewa sebenarnya masih sama macam yang dulu. Cuma diringkaskan sahaja. Jom semak kadar sewa yang diperbaharui ini ya:



Macam mana? Lebih kurang sama sahaja kan? Untuk homestay 4 bilik di Tawau yang serba lengkap, kami masih yang termurah. Musim cuti sekolah ini seperti biasalah, J3 Homestay diserbu oleh para penyewa. Ada yang dah lama booking, ada pula yang hari ni nak masuk baru hubungi kami. Apa pun, terima kasih semua. Maaf pada yang tak dapat menyewa dengan kami. Kadang-kadang kami tak dapat nak terima semua tempahan. Lagi-lagi pada tarikh-tarikh yang popular seperti di hujung minggu. Ramai sangat yang tempah.

Tapi tak apa, next time boleh lagi. Pada yang berminat menempah homestay kami pada kadar yang diperbaharui ini, jangan lupa SMS/WHATSAPP J3 Homestay Tawau di talian 013-5499-359. Siapa cepat, dia dapat yea. Oh ya, kenapa SMS/WHATSAPP saja? Nak call tak bolehkah? Begini, kami belajar dari kesilapan. Banyak yang kami belajar. Bila call, perbualan verbal, kadang-kadang apa yang kami sampaikan tidak seperti yang diterima (difahami) pelanggan. Lepas tu nanti timbul isu "eh, hari tu bukan kamu cakap begini kah?" Jadi untuk elakkan misunderstanding, kami sekarang prefer black and white, bertulis. Anything nanti, boleh refer semula pada thread perbualan. Mudah kan? Jadi untuk tempahan seterusnya, sila SMS/WHATSAPP kami di talian 013-5499-359 ya. Terima kasih dan terukan memberi sokongan.


Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Monday, 6 June 2016

Homestay Apas Permai Tawau

Homestay terbaru dari J3 Homestay Tawau


Ini dia unit terbaru dari kami, Homestay Apas Permai Tawau. Homestay ini sudah memulakan operasi bermula dari 10hb Mei yang lepas. Dan setakat hari ini, sambutan memang sangat luarbiasa. Iklan yang kami lancarkan di laman mudah.my dan juga di laman facebook berjaya menarik perhatian orang ramai atas kewujudan homestay terbaru dari kami ini.

Homestay Apas Permai Tawau merupakan sebuah rumah teres setingkat yang terletak di batu 14 Jalan Apas, Tawau. Jaraknya dari lapangan terbang Tawau hanya 10 minit sahaja dan jarak dari Bandar Tawau pula dalam lingkungan 20 minit. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Peralatan seperti katil, tilam, televisyen, mesin basuh, periuk nasi, seterika, cerek elektrik, pinggan mangkuk dll disediakan dengan lengkap di homestay ini.

Harga yang ditawarkan untuk Homestay Apas Permai Tawau adalah RM120/mlm sahaja. Bagi yang menginap 7 malam dan ke atas, sewa adalah serendah RM100/mlm. Sekiranya berminat menyewa homestay ini, boleh hubungi kami di talian 013-5499-359. Untuk info lanjut mengenai Homestay Apas Permai, gambar dan lain-lain, sila layari http://www.tawauhomestayap.blogspot.com

Bagi yang berminat dengan J3 Homestay di Taman Semarak, Tawau, anda juga boleh hubungi kami di talian seperti di atas. Homestay yang kami tawarkan memang yang paling murah di seluruh Tawau. Sudahlah murah, lengkap dan selesa lagi. Jadi jangan tunggu lama-lama. Siapa cepat, dia dapat ;)


 
Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Wednesday, 4 May 2016

Homestay Murah Di Tawau

J3 Homestay Tawau 0135499359


Dapatkan homestay yang murah dan lengkap di Tawau dengan J3 Homestay Tawau. Kami jamin harga homestay kami adalah murah dan berpatutan serta tidak akan membebankan anda semua. Jadi sudah bersedia untuk menginap di homestay bajet yang paling best dan paling lengkap di Tawau? Sila hubungi kami dengan kadar segera di talian 013-5499-359. Sekiranya panggilan anda tidak terjawab, sila tinggalkan pesanan melalui sms/whatsapp. 

Masa kami mula-mula nak buka homestay ni dulu, ramai juga yang skeptikal. Ada ke orang yang nak sewa homestay di Tawau ni? Maklum lah, Tawau ni tak sama macam tempat orang lain. Ikatan kekeluargaan kuat, kalau ada family atau keluarga bakal mertua datang, biasanya akan tinggal di rumah sendiri saja. Tak ada lah sampai nak menyewa rumah orang pula kan. Tapi kami yakin, zaman sudah berubah. Ikatan kekeluargaan tetap kuat, tapi sekarang semua orang inginkan KESELESAAN. Betul kan?

Keinginan untuk keselesaan inilah yang menyebabkan bisnes J3 Homestay mendapat begitu banyak sambutan. Sudah ramai orang yang boleh menerima konsep menyewa homestay ini. Bagi mereka yang telah berkeluarga dan ingin membawa pulang suami/isteri masing-masing serta anak-anak ke kampung, pilihan utama adalah homestay yang berdekatan dengan rumah ibubapa. Disamping hajat untuk berjumpa orang tua tercapai, hajat untuk memberi kemudahan yang ada privasi kepada suami/isteri serta anak-anak juga dapat dipenuhi. Selain itu, ramai juga yang turut menyewa homestay untuk kemudahan bakal keluarga mertua menjelang hari perkahwinan. Keluarga mertua pasti senang hati kerana dapat duduk di sebuah rumah, siap dengan privasi yang diinginkan. 

Selain dari memenuhi kehendak privasi individu. homestay juga merupakan satu kemudahan yang sering digunapakai oleh syarikat-syarikat swasta (outstation) yang ada job di Tawau. Homestay sering disewakan untuk pekerja-pekerja mereka. Kenapa mereka memilih homestay? Kerana homestay boleh disewa secara mingguan dan tiada kontrak bulanan. Selain itu, peralatan di dalam homestay memang lengkap untuk kemudahan pekerja-pekerja mereka.

Akibat dari permintaan yang begitu tinggi, bisnes homestay tumbuh bagai cendawan di daerah Tawau. Tapi kami merupakan antara yang terawal dan berpengalaman di dalam bidang ini. Kami tahu kehendak anda. Oleh itu, jangan risau, jangan ragu. Kalau perlukan sebuah homestay yang memahami anda, hubungi kami segera. Sekarang kami telah menambah lagi unit homestay kami bagi kemudahan anda semua. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami di talian 013-5499-359. Sekiranya panggilan anda tidak terjawab, sila tinggalkan pesanan melalui sms/whatsapp. Terima kasih ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau