Monday, 24 November 2014

Lawat Tawau Di Musim Cuti Ini

Homestay Tawau Homestay


Cuti sekolah datang lagi. Selamat bercuti semua. Apa kata kita lawat Tawau sempena cuti sekolah ni. Mesti best kan. Untuk pengetahuan anda semua, ada banyak tempat menarik di Tawau. Ramai yang anggap Tawau ni tak ada apa. Haahh... silap tu. Tawau ni walaupun kecil sahaja, tapi padat dengan tempat-tempat yang menarik. Antaranya sudah tentulah pasar tanjung dan juga pasar gantung.

Ramai penyewa homestay kami yang amat teruja dengan pasar tanjung Tawau. Kalau pulang mesti terlebih muatan lah jawabnya. Maklumlah dah berbelanja sakan di pasar tanjung kan? di situ ada pelbagai jenis ikan bilis, ikan masin, sotong kering, udang kering etc  yang bertarat first class. Selain itu ada juga di jual amplang, Siapa yang dah rasa amplang ni, mesti nak lagi dan lagi dan lagi. Sedap dan rangup gitu.

Selain pasar tanjung, pasar gantung juga amat digemari oleh para pelancong. Percaya atau tidak, mutiara yang dijual RM80 di Semenanjung boleh didapati dengan harga RM12 sahaja di pasar gantung. Selain mutiara ada banyak lagi barang-barang unik dan menarik di pasar gantung Tawau. Semua barang-barang ini dijamin murah. Tapi anda semua kena lah pandai tawar-menawar dengan penjual. 

Kalau mahu pergi ke tempat-tempat yang cantik pula, di Tawau ada Balung Eco Resort, ada Bukit TV, Taman Air dan macam-macam lagi. Memang best lah kalau datang ke Tawau ni. Barang makanan laut pun murah-murah. Tak percaya? cuba tanya rakan-rakan anda yang pernah datang ke Tawau. Makanan laut di Tawau jauh lebih fresh dan berkali ganda lebih murah dari makanan laut yang ada di KK. 

Jadi tunggu apa lagi? cuti sekolah ada banyak hari lagi. Cepat-cepatlah membuat tempahan tiket ke Tawau. Rugi kalau tak datang tau. Sekiranya anda datang ke Tawau nanti, carilah kami di J3 Homestay Tawau sekiranya anda ingin menyewa homestay yang paling murah di Tawau. Selain homestay, kami turut menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau dengan cawangan kami di Kereta Sewa Tawau J3. Apa-apa pun, kami sentiasa menanti kedatangan anda semua ke Tawau dengan hati yang gembira :)


Tempah homestay anda sekarang: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)

1 comment:

  1. Tak kenal maka tak cinta kan J3.....dtg dulu baru tau ye dak.....

    ReplyDelete