Wednesday, 31 December 2014

Happy New Year dari J3 Homestay Tawau

Happy new year dari J3 Homestay Tawau

Selamat tahun baru 2015 dan happy new year dari kami di J3 Homestay Tawau. Begitu cepat masa berlalu. Sedar tak sedar kita sudah berada di penghujung tahun 2014. Lagi 1 jam 38 minit kita berada di tahun 2014, tahun yang banyak pahit dan manisnya untuk kita semua. Bagi semua rakyat Malaysia, di tahun 2014 begitu banyak peristiwa sedih terjadi di sepanjang 2014. Tapi banyak juga peristiwa yang boleh membuat kita tersenyum. Yang pastinya di tahun 2014 ni ramai orang yang melangsungkan perkahwinan. Betul kan?

Bagi kami di J3 Homestay Tawau, tahun 2014 adalah tahun yang cukup baik. Keuntungan semakin bertambah, pelanggan setia pun semakin ramai. Untuk makluman, di tahun ini juga lah kami telah mula bertapak dengan menwarkan servis homestay yang paling murah di seluruh Tawau. Memang tahun ini merupakan tahun yang menyaksikan perkembangan kami sebagai peneraju homestay bajet rendah yang semakin menjadi pilihan di daerah Tawau ini. Ini tak mampu kami capai tanpa sokongan yang tak berbelah bagi dari anda semua. Terima kasih!

Di tahun 2015 dan seterusnya, kami harapkan J3 Homestay Tawau akan menjadi semakin maju dan semakin proaktif dalam memberi servis homestay yang murah untuk seluruh warga Malaysia dan luar Malaysia. Kami juga berharap sokongan yang kami terima di sepanjang tahun 2014 akan berterusan hingga ke tahun 2015. Untuk negara Malaysia yang tercinta dan Sabah Tanahairku, semoga semakin aman damai sentosa. Semoga kita semua saling hormat-menghomati, saling bantu membantu tanpa mengira agama, bangsa dan status. Kita 1 Malaysia selamanya. OK?

Selamat Tahun Baru and Happy New Year 2015 dari kami semua di J3 Homestay Tawau :)


Tempah homestay anda sekarang: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)

Thursday, 25 December 2014

Selamat Hari Natal dari J3 Homestay Tawau

Merry Christmas from J3 Homestay Tawau

Selamat Hari Natal dan Merry Christmas daripada kami di J3 Homestay Tawau. Seperti biasa, kita di Malaysia dan juga di seluruh dunia akan merayakan sambutan Krismas pada setiap 25hb Disember. Sebagai rakyat Malaysia yang majmuk, berbilang bangsa, kaum dan agama kita akan merayakan banyak perayaan setiap tahun. Itu keunikan kita di Malaysia dan kita bangga dengan keunikan itu.

Ucapan Krismas ini kami tujukan khas kepada seluruh rakyat Malaysia yang beragama Kristian. Semoga sambutan Krismas tahun 2014 ini lebih meriah dan lebih bermakna di samping keluarga tersayang. Seperti biasa adat kunjung-mengunjung akan dibuat pada setiap perayaan di Malaysia. Di Krismas tahun ini marilah kita sama-sama mengunjungi dan meraikan Krismas bersama rakan-rakan kita semua.

Akhir kata, Merry Christmas and happy holiday... ho! ho! ho!


Tempah homestay anda sekarang: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
E-mail : homestaytawau@gmail.com
FB: www.facebook.com/j3homestaytawau

Monday, 24 November 2014

Lawat Tawau Di Musim Cuti Ini

Homestay Tawau Homestay


Cuti sekolah datang lagi. Selamat bercuti semua. Apa kata kita lawat Tawau sempena cuti sekolah ni. Mesti best kan. Untuk pengetahuan anda semua, ada banyak tempat menarik di Tawau. Ramai yang anggap Tawau ni tak ada apa. Haahh... silap tu. Tawau ni walaupun kecil sahaja, tapi padat dengan tempat-tempat yang menarik. Antaranya sudah tentulah pasar tanjung dan juga pasar gantung.

Ramai penyewa homestay kami yang amat teruja dengan pasar tanjung Tawau. Kalau pulang mesti terlebih muatan lah jawabnya. Maklumlah dah berbelanja sakan di pasar tanjung kan? di situ ada pelbagai jenis ikan bilis, ikan masin, sotong kering, udang kering etc  yang bertarat first class. Selain itu ada juga di jual amplang, Siapa yang dah rasa amplang ni, mesti nak lagi dan lagi dan lagi. Sedap dan rangup gitu.

Selain pasar tanjung, pasar gantung juga amat digemari oleh para pelancong. Percaya atau tidak, mutiara yang dijual RM80 di Semenanjung boleh didapati dengan harga RM12 sahaja di pasar gantung. Selain mutiara ada banyak lagi barang-barang unik dan menarik di pasar gantung Tawau. Semua barang-barang ini dijamin murah. Tapi anda semua kena lah pandai tawar-menawar dengan penjual. 

Kalau mahu pergi ke tempat-tempat yang cantik pula, di Tawau ada Balung Eco Resort, ada Bukit TV, Taman Air dan macam-macam lagi. Memang best lah kalau datang ke Tawau ni. Barang makanan laut pun murah-murah. Tak percaya? cuba tanya rakan-rakan anda yang pernah datang ke Tawau. Makanan laut di Tawau jauh lebih fresh dan berkali ganda lebih murah dari makanan laut yang ada di KK. 

Jadi tunggu apa lagi? cuti sekolah ada banyak hari lagi. Cepat-cepatlah membuat tempahan tiket ke Tawau. Rugi kalau tak datang tau. Sekiranya anda datang ke Tawau nanti, carilah kami di J3 Homestay Tawau sekiranya anda ingin menyewa homestay yang paling murah di Tawau. Selain homestay, kami turut menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau dengan cawangan kami di Kereta Sewa Tawau J3. Apa-apa pun, kami sentiasa menanti kedatangan anda semua ke Tawau dengan hati yang gembira :)


Tempah homestay anda sekarang: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)

Monday, 3 November 2014

Nak Kahwin di Kompleks Sukan Tawau?

Tawau Homestay Tawau
Dewan Tertutup - Kompleks Sukan Tawau

Anda bakal melangsungkan majlis perkahwinan di Kompleks Sukan Tawau? Ramai antara penyewa J3 Homestay Tawau yang telah melangsungkan majlis perkahwinan mereka di Kompleks Sukan Tawau. Dan sebelum menyewa homestay kami, mereka telah bertanya jarak antara J3 Homestay dengan Kompleks Sukan Tawau, Ini bagi memudahkan mereka bergerak ke sana pada hari majlis itu nanti.

Untuk makluman, jarak J3 Homestay Tawau dengan Kompleks Sukan Tawau adalah amat dekat sekali. Kalau menaiki kereta mungkin dalam masa 3 minit boleh sampai. Kompleks Sukan Tawau memang menjadi pilihan ramai orang sebagai tempat yang paling sesuai mengadakan majlis perkahwinan. Ini kerana dewan tertutupnya sangat besar dan selesa, selain itu ia juga mempunyai tempat parking yang amat-amat luas. Yang paling best, ianya terletak betul-betul berhampiran dengan homestay yang paling murah di seluruh Tawau ;)

Sekiranya anda ingin melangsukan majlis resepsi kahwin anda di Kompleks Sukan Tawau, jangan lupa menyewa di J3 Homestay ya. Ini untuk memudahkan keluarga mertua anda bergerak ke tempat majlis itu nanti. Buat apa pilih yang jauh-jauh kan, pilih yang dekat-dekat lah paling ngam. Sewa pun amat murah. Jadi tunggu apa lagi?

Tempah homestay anda sekarang: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
E-mail : homestaytawau@gmail.com
FB: www.facebook.com/j3homestaytawau

Sunday, 26 October 2014

Need a Homestay in Tawau?

Maliau Basin Tawau
Visit Maliau Basin in Tawau

Need a a budget Homestay in Tawau? Homestays offer tremendous advantages when compared to Standard Hotel Rooms. Privately owned homestay rental properties offer more room, flexibility, amenities, freedom and privacy than a standard hotel room often for less money.

For example: A 4 bedroom, 3 bathroom homestay with a kitchen, dining room, living room, laundry room and community amenities can be rented for as little as RM130/day. With a homestay you can prepare meals and snacks anytime and unpack your bags and have room to spread out. As the number of travelers in your group increases, the savings continue to grow and grow!

Homestay offer more room. Most Standard hotel rooms offer a king bed, or two queen beds at best along with a dresser, small closet and bath. There is usually one TV which can be viewed by sitting or lying on the bed or using one of two small chairs provided in the room. These rooms become quite cluttered when a family of 4 staying for a week struggles to keep unworn clothes neat and dirty clothes separated. Usually the television becomes a war zone with small children battling over channels. Adults often can't even enjoy any late night program for fear of waking the children.

Homestays offer incredible room to spread out and relax. At J3 Homestay Tawau you will find a 3-storey corner lot property that offers 4 bedroom facilities which has 6 clean and comfortable beds and lots of free mattresses for extra guest! Yes, you read that correctly! Along with comfortable sleeping space, homestays also have fully equipped kitchens and living areas. Many homes also have formal dining rooms, laundry rooms, large yards and more. The average size of a hotel room is about 300 square feet. Homestays range from 1200 square feet to over 10,000 square feet of living space in some cases. Homestays offer much more value for your money.

Homestays such as J3 Homestay Tawau offer freedom and flexibility. Want a late night snack in a Hotel room? This is not always an easy thing to do! If there is room service and the restaurant is still open you shouldn't have any trouble. Homestays allow you the flexibility to plan your day the way you want. Eat when you are hungry or simply relax without feeling that you are interrupting the rest of your family's plans. Often times the expenses of eating out can far exceed the daily expenses of lodging on a vacation. With full kitchens, these expenses are greatly reduced in a homestay even if you only use the kitchen for breakfasts, drinks and snacks!

There are some things that can't be compromised. A sense of privacy is one of the main reasons homestays are so popular. In a hotel you will hear the comings and goings of those around you. Often times even in the best of resorts, it is difficult to escape the sounds of water pipes and shutting doors. Homestays provide your own sanctuary away from crowds. In a standard hotel room the concept of privacy is never the same feeling as a privately owned homestay.

Homestays can save money. There is no comparison between the two. The old saying applies "it's like trying to compare apples to oranges". Homestays often offer more room for less money, more freedom, more flexibility, more amenities, and much more privacy for your money. When you rent a homestay directly from the owner you will also find an attention to detail and comfort that many rental management companies overlook. Your satisfaction is extremely important to homestay owners.

With the many advantages that homestays offer to their visitors it is easy to see why privately owned properties continue to gain popularity with travelers. Homestays can be found all over the world, suited to almost any budget. In Tawau, the best homestay that can be found is of course J3 Homestay Tawau. We offer the lowest rate in Tawau for a stay in our wonderful homestay.

Book your homestay now with us:
H/P: 013-5499-359 (sms / WhatsApp)

Monday, 20 October 2014

Apabila Pelanggan Homestay Berpuashati - A Testimonial

J3 Homestay Tawau Testimonial
Book Sekarang! call/sms/whatsapp 013-5499-359

Selamat sejahtera kami ucapkan kepada semua yang sudi berkunjung ke blog rasmi J3 Homestay Tawau. Hari ini kami diberi kejutan yang menggembirakan oleh salah seorang pelanggan yang pernah menginap di J3 Homestay Tawau. Screenshot whatsapp di atas merupakan perbualan di antara kami di J3 Homestay Tawau dan juga isteri kepada Encik Muhammad Rizal yang telah menyewa homestay kami dari 13hb Oktober 2014 hingga 17hb Oktober 2014.

Kami berasa amat gembira kerana mereka sekeluarga berpuashati dengan layanan dan perkhidmatan yang kami telah berikan di J3 Homestay Tawau. Disamping itu kami juga bersyukur kerana ada juga pelanggan yang baik seperti mereka yang sudi memilih perkhidmatan homestay kami di Tawau.

Selain menyewa homestay, Encik Muhammad Rizal sekeluarga juga telah sudi menyewa van daripada kami. Untuk makluman, kami di J3 Homestay turut menyediakan perkhidmatan kereta sewa untuk semua pengunjung-pengunjung di homestay kami. Harga memang gerenti yang paling murah di seluruh Tawau. Dijamin.

Untuk Encik Muhammad Rizal sekeluarga, sekali lagi berbanyak-banyak terima kasih kami ucapkan kepada encik sekeluarga. Semoga Encik sekeluarga dimurahkan rezeki dan dapat berkunjung ke Tawau lagi ya. Pada bakal-bakal pengunjung daerah Tawau, kami di J3 Homestay sedia menanti anda. Kami tawarkan pada anda perkhidmatan homestay yang murah, murah dan mesra. Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan homestay yang paling best di Tawau, hubungi kami di J3 Homestay Tawau. Kami sedia membantu anda :)

Tempah sekarang: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
E-mail : homestaytawau@gmail.com
FB: www.facebook.com/j3homestaytawau

Friday, 3 October 2014

Oil Price Increased, Our Homestay Rental Rate Remains Low!

J3 Homestay Tawau low rental rate


The oil price has increased, but rest assure our homestay rental rate has not changed. J3 Homestay Tawau still charge the lowest rental rate for a 4 bedrooms homestay in Tawau. For the record, the government has raised the price of RON95 petrol from RM2.10 to RM2.30. This has been troubling the hearts of Malaysians, especially for us here in Tawau. We were worried there will be a price hike for everything as a result of this. 

Despite such concerns, all of us here at J3 Homestay Tawau would like to inform you that we will never raise our homestay rental rates. Our rates is fixed. So you don't have to worry. You can rent our homestay with a peace of mind. 

RON95 petrol price hike will not bring any impact on our rental rate, ever. So if you need the most affordable 4 bedroom homestay in Tawau, do not hesitate to contact us at J3 Homestay Tawau immediately. We are looking forward to hear from you :) 

Book your homestay now:
H/P: 013-5499-359 (sms / WhatsApp)


Tuesday, 30 September 2014

J3 Homestay Tawau sama seperti Airasia

J3 Homestay Tawau



Kami pun macam airasia jugak tau, makin awal tempah, makin murah. Macam mana? ohsem kan? Jadi kalau anda memerlukan homestay yang paling murah di Tawau dan yang paling grand (ahem..) jangan lupa hubungi kami, J3 Homestay Tawau laju-laju di talian 013-5499-359.

Penjimatan sebanyak 5% tu bukan sikit ya. Banyak tuuu.... boleh pakai beli mutiara di pasar gantung tu. Tak pun boleh pakai makan-makan dengan family di mana-mana restoran seafood yang terkenal di Tawau ni. Jadi kalau anda rasa 5% tu sedikit, ahahhh... mungkin anda orang kaya la tu kan. Tapi bagi rakyat jelata yang 99% lagi di Malaysia ni, 5% tu jimat sangat, besar sangat nilainya. Kan?

Dan setakat ini, hanya J3 homestay Tawau saja yang sudi memberikan anda diskaun yang super hebat ini sekiranya anda membuat tempahan awal. Best kan? Ini kerana kami sangat menghargai pelanggan-pelanggan kami seperti anda.

Jadi tunggu apa lagi ya? hubungi kami sekarang untuk menempah homestay yang paling murah di Tawau. Homestay selalu full booked ya, jadi siapa cepat, dia dapat.

Tempah sekarang: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
E-mail : homestaytawau@gmail.com
FB: www.facebook.com/j3homestaytawau

Sunday, 28 September 2014

Why You Should Choose A Homestay (3 super tips inside)

Choose J3 Homestay Tawau
Why you should choose a homestay .. ??? 
One of the factors that are important in planning a vacation is going to a place that includes a place where you can "crash" comfortably. There's no point going for a vacation but don't have a decent and budget friendly place to stay during the whole trip.

Some of these factors might be a consideration on why do you have to stay in a homestay while on vacation, especially in Tawau. 

1. Costs 
The main consideration is the cost. 
Try to imagine if you are on holiday with 8 people and decided to stay at a hotel. Even with the cheapest rate, you are still going to burn holes in your pocket. Compared with a stay at a homestay, your costs will be at the minimum.

Calculations: 
Decent hotel rooms (in Tawau) will cost you around RM100 / night. If you are on holiday with 8 people, then you will need at least 4 rooms. 

RM100 X 4 = RM400 / night
You can compare that with renting 1 homestay (J3 Homestay Tawau) with the rate of RM190 / night  (or even lower) that can accommodate up to 10 to 20 people. 

2. Convenient 
The second consideration is convenient. Although the rate of homestay may sounds expensive at times, but by renting a homestay you will have plenty of space for your movement and activities, it will make you feels right at home. Limited space at a hotel room means you are there mainly to sleep and can do nothing more, you can't even wash your dirty laundry. When you rent a homestay, you can freely do many things like in your own house (cooking, watching TV, joking and having a banter with siblings, relatives, or friends). Moreover, if you are on holiday with your children and baby in tow, to stay in a homestay will give you plenty of room for your children to activities. You can even prepared food for your children easily.

3. Facilities 
You may think that the existing facilities at the homestay is not better than the one at the hotel. But make no mistake, homestay also has a variety of facilities to make your vacation more comfortable. Some of the facilities available at the homestay: 

* Clean and comfortable beds. 
* Living room with TV / DVD  
* Kitchen with full cooking utensils. 
* Complete electrical and electronic appliances for your convenience (rice cooker, washing machine, refrigerator, air-condition etc)
* Parking area. 
and so much more... 

I hope this post will be useful for you. 
If you are interested to stay at the best budget homestay in Tawau, please contact us at J3 Homestay Tawau.

for reservation and booking: 
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
E-mail : homestaytawau@gmail.com
FB: www.facebook.com/j3homestaytawau

Sunday, 14 September 2014

Travel Tips Dari J3 Homestay Tawau

Panduan Melancong Selamat Bersama J3 Homestay Tawau


Hello selamat sejahtera, saya Vi dan kali ini saya akan kongsikan Travel Tips dari J3 Homestay Tawau untuk anda semua. Owhhh key, siapa Vi? Baiklah, saya merupakan pengurus J3 Homestay. Memandangkan semua orang sibuk kali ini, maka kali ini saya akan menjadi admin sementara bagi berkongsikan tips-tips yang menarik ini untuk dijadikan panduan semasa anda melancong nanti. 

Memandangkan sekarang adalah Tahun Melawat Malaysia, saya yakin ramai rakyat Malaysia yang akan keluar melancong melawat semua negeri di Malaysia ini. Dan mungkin ramai juga akan melawat daerah Tawau yang super ohsem ini. Kami di J3 Homestay Tawau sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda. Tapi perlu diingat, melancong ni bukanlah macam pergi ke kedai runcit di belakang rumah tu. Banyak benda perlu dimabil kira semasa dalam proses melancong supaya anda sentiasa happy dan gembira. Oleh itu di sini saya sediakan 8 tips yang super hebat untuk anda baca sebelum keluar melancong. Orait, let's read this together-gether ya. Jomzz...

Tips No 1. Selalulah Pandang Belakang 
Dalam movie cakap jangan pandang belakang. Tapi kalau travelling, rajin-rajinlah pandang belakang. Kadangkala dah jadi tabiat malas nak pusing dan tengok balik ke belakang apabila anda bangun untuk meninggalkan suatu tempat. Perjalanan ke sana sini, especially semasa bershopping adalah sangat memenatkan dan anda mungkin membawa barangan sampai tak cukup tangan. Bila keadaan ini terjadi, anda lebih cenderung untuk meninggalkan (tertinggal) handphone, tablet atau beg duit (omg!!) di atas meja, di kaunter pembayaran atapun di dalam bank ketika mengambil duit. Untuk mengelakkan perkara ini, sila lah pandang belakang untuk check ada barang yang tertinggal atau tidak.  


Tips No 2. Asingkan Sumber Kewangan Anda
Anda sudah pasti tahu bagaimana nak menyimpan semua kad bank anda dalam dompet / beg tangan anda apabila anda di rumah? Semua tersusun rapi dalam satu tempat je kan. Nah, kalau travelling tolong jangan buat macam di rumah hokeyy. Pastikan sekurang-kurangnya kad ATM dan kad Kredit serta wang tunai disimpan di tempat yang berasingan. Jika anda kehilangan semua kad dan wang tunai anda semasa dalam perjalanan adalah amat sukar untuk mendapatkan penggantian. Jiwa pun akan stress memikirkan segala mutiara yang tidak dapat dibeli itu. Jadi sila asingkan sumber kewangan anda. Sekurang-kurangnya, kalau hilang satu, masih ada lagi yang lain yang boleh digunakan untuk bershopping sakan.


Tips No 3. Jangan Simpan Dompet Anda Dalam Poket Belakang Seluar Jeans Anda 
Untuk mengelak daripada pickpocket, haruslah anda JANGAN menyimpan dompet dalam poket belakang seluar jeans anda. Keputusan yang paling tepat adalah menyimpan dompet anda di dalam poket depan seluar anda, terutamanya dalam poket yang boleh di buttoned up. Kalau mahu lebih selamat, boleh juga gunakan pouch atau 'tali pinggang wang' dengan memakainya di sekeliling pinggang anda (di bawah baju anda). Pastikan pouch tersebut berkualiti dan kalis air, takut nanti duit anda semua habis basah dengan peluh kalau pouch itu tidak kalis air. 


Tips No 4. Scan Semua Dokumen Utama Anda 
Mengimbas atau scan dokumen-dokumen perjalanan anda dan e-mel kan semua dokumen tersebut kepada diri anda sendiri. Kira normal lah kan kalau buat salinan photostat kad pengenalan, pasport dan visa anda dan meyimpan semua tu di bahagian yang berasingan di bagasi anda. Tetapi itu adalah so old skool. Hari ini, digital adalah yang terbaik - dengan cara ini dokumen anda tidak akan hilang walaupun beg anda dicuri dan dilarikan ke Afrika Utara. 


Tips No 5. Elakkan Dari Mempamerkan Barang Kemas Anda 
Jika anda melancong ke tempat lain, besar kemungkinan anda cenderung lebih kaya daripada kebanyakan penduduk tempatan, tetapi mengiklankan fakta ini dengan memakai barangan kemas yang bling-bling itu atau membawa kamera DSLR berharga RM6000 di leher anda adalah amat tidak digalakkan. Ia membuat anda menjadi sasaran pencuri. Tinggalkan barang kemas di rumah dan simpan kamera anda di dalam beg apabila anda tidak menggunakannya. Tak perlu la nak tayang sangat. Kalau kena curi, konfirm takkan kembali lagi.


Tips No 6 Jangan Tinggalkan Barang-Barang Kepunyaan Anda Tanpa Dijaga Di Tempat Awam 
Ini adalah amat jelas, tetapi orang melakukannya sepanjang masa. Paling ketara, pelancong meletekkan beg bimbit mereka di kaki atau tergantung dari belakang kerusi apabila mereka di kafe atau restoran. Pastikan beg anda sentiasa berada di riba anda, ataupun di atas meja di depan mata anda. Berusahalah, anda mampu mengubahnya.


Tips No 7. Serahkan Saja Laaa...
Terdapat satu peraturan mudah yang orang dapati sukar untuk di ikuti: Kalau kena rompak je, 99%  orang akan melawan balik. Macam konfiden je kan. Begini, jika anda dirompak, lebih baik anda serahkan saja terus dompet anda, ipad, rantai  dan jam tangan mewah anda itu dengan serta merta. Tak perlulah melawan. Lakukan sahaja dan tinggalkan tempat kejadian dengan selamat, itu yang lebih penting. 


Tips No 8. Jangan beri duit kepada pengemis 
Anda pasti mengatakan saya sangat kejam kerana melarang anda memberi duit kepada pengemis. Tapi, please la ya, tolong jangan lakukannya lebih-lebih lagi kalau anda berada di Tawau. Kenapa kah? Begini, sekali anda memberi duit kepada pengemis, dalam tak sampai 5 minit semua rakan-rakan, kaum kerabat dan mungkin jiran-jiran pengemis ini pasti mengerumuni anda untuk meminta duit juga. Percayalah, anda takkan mahu berada dalam keadaan yang havoc seperti itu. So, kalau mahu beramal, buatlah cara lain. Tapi jangan berikan duit anda kepada pengemis di jalanan orait.


Okey, diharapkan anda sudah hafal 8 travel tips yang super hebat ini ya. Jadikan ini sebagai panduan yang berguna ketika anda melancong nanti. Dan sekiranya anda sudah sampai di Tawau nanti, hubungi kami  di 013-5499-359 untuk menempah homestay yang paling murah di seluruh Tawau ya. Okey la, that's all for now, this is Vi from J3 Homestay Tawau signing off :)


Friday, 29 August 2014

Di J3 Homestay Tawau Lahirnya Sebuah Cinta

J3 Homestay Tawau

Di J3 Homestay Tawau lahirnya sebuah cinta. Kalau nak tahu, ramai penyewa kami terdiri dari mereka yang bakal melangsungkan perkahwinan di Tawau dengan orang Tawau. Homestay kami disewa bagi menempatkan keluarga bakal mertua, bakal ipar dan bakal saudara etc. Ada yang baru kali pertama bertemu bakal pengantin semasa tiba di homestay kami. Jadi ia lah, boleh la dikatan di J3 Homestay ini lahirnya sebuah cinta. Cinta antara dua keluarga yang saling tak kenal dan kini menjadi keluarga.

Di sini lahirnya sebuah cinta juga sebenarnya merupakan tema hari kemerdekaan kita pada tahun ini. Sedar tak sedar, sudah hampir 57 tahun negara kita merdeka. Lagi 2 hari sahaja lagi kita semua akan menyambut hari kemerdekaan. Kami di J3 Homestay Tawau amat teruja menyambut merdeka kali ini. Mana tidaknya, rezeki kami di sepanjang bulan merdeka ini memang cukup menggembirakan. Sepanjang bulan merdeka ini kami tidak putus-putus menerima tetamu di homestay kami. Terima kasih yang tidak terhingga kami ucapkan.

Sebagai rakyat Malaysia juga kami amat bersyukur kerana negara kita sentiasa aman, damai dan sejahtera. Semoga keamanan di negara kita sentiasa terpelihara. Dalam Malaysia, kita semua bersaudara tanpa mengira agama, bangsa, keturunan dan pangkat. Sama-sama lah kita menjaga negara yang kita sayangi ini bersama-sama. Kita 1 Malaysia dari dulu, kini dan selamanya. Selamat menyambut hari merdeka untuk semua dan terima kasih banyak kerana sentiasa memberi kepercayaan kepada kami di J3 Homestay Tawau. Merdeka! Merdeka!! Merdeka!!!

Sunday, 17 August 2014

Homestay Paling Murah Di Tawau

Homestay Paling Murah Di Tawau

Betul ke ini homestay yang paling murah di Tawau? Macam tak betul saja? Itu antara sms yang kami pernah terima dari seorang bakal pelanggan kami. Kami beritahu dia, antara banyak-banyak homestay yang ada di Tawau, kami menyediakan homestay 4 bilik yang paling lengkap pada harga yang sentiasa menurun. Makin lama anda sewa, semakin murah. Malah kami pernah sewakan homestay kami ini pada kadar RM95/Malam kerana pelanggan yang menyewa itu menyewa agak lama. 

Memang ohsem kan? pelanggan itu sendiri terkejut kerana boleh dapat harga kurang dari RM100/malam bagi sebuah rumah 4 bilik yang lengkap serba-serbinya. Tapi kami memang suka buat pelanggan kami gembira. Sebab pelanggan adalah punca rezeki kami.

Lihat kadar sewa homestay kami yang kami paparkan di atas. Kalau sewa 1 malam, anda hanya perlu bayar RM190 sahaja. Memang sangat menakjubkan kerana homestay ini dapat memuatkan sehingga 16 orang, wang anda dapat dijimatkan. Bilik pun ada 4 buah. Selain bilik yang banyak, kami juga menyediakan tilam, bantal dan selimut yang cukup untuk semua orang. Dan yang paling best, kami takkan caj anda lebih-lebih kalau anda datang dalam kumpulan yang ramai. Kami tak kisah. Yang penting anda selesa dan gembira.

Lokasi homestay kami juga adalah berdekatan dengan bandar Tawau. Berhampiran dengan homestay terdapat banyak kedai, restoran, klinik untuk kemudahan anda. Memang strategik sangat. Jadi anda boleh nilai sendiri kadar sewa kami dengan apa yang kami berikan untuk anda. Ingat, makin lama anda sewa, makin murah harga yang kami berikan. Kami jenis tak berkira. Yang penting anda gembira. Jadi adakah homestay kami ini yang paling murah di Tawau? Dengan yakin kami akan jawab, YA!

Homestay kami ini sentiasa padat jadualnya. Jadi untuk mengelakkan kekecewaan, sila buat tempahan awal ya. Hubungi saja kami di talian 013-5499-359 untuk membuat tempahan anda. Terima kasih :)

Tuesday, 5 August 2014

Kami Ada Hadiah Istimewa Untuk Anda Semua!

Ebook Percuma J3 Homestay Tawau


Hello semua, kami ada hadiah istimewa untuk anda! Hari ini dah masuk raya yang ke-9, keadaan dah mula kembali normal, tiada lagi keadaan jem yang luarbiasa. Maklum la, ramai orang yang sudah mula bekerja semenjak kelmarin. Murid-murid sekolah pun sudah mula bersekolah seperti biasa.

Di hari selasa ini kami di J3 Homestay Tawau ingin mengambil kesempatan untuk memperkenalkan sebuah ebook mengenai tempat-tempat yangw menarik di Tawau. Anggaplah ini sebagai hadiah istimewa dari kami untuk anda semua. Biasanya kalau orang datang ke Tawau, tempat yang dituju adalah Pasar Tanjung dan Pasar Gantung sahaja. Ramai sebenarnya yang menganggap Tawau ini tiada tempat menarik dan sangat membosankan berbanding Semporna.

Atas dasar itu kami dengan berbesar hati ingin berkongsi ebook ini secara PERCUMA kepada semua. Di dalam ebook ini ada tersenarai 9 tempat yang sangat-sangat menakjubkan. Anda mungkin tidak sangka ada tempat yang sebegini istimewa di Tawau.

Ebook ini sangat sesuai dibaca oleh mereka-mereka yang bercadang hendak bercuti di Tawau. Bagi yang ada urusan kerja di Tawau juga boleh membaca buku ini. Mana tahu di masa lapang nanti anda boleh pergi melawat salah satu tempat yang disebutkan di dalam ebook ini. 

Pasar Tanjung dan Pasar Gantung memang tarikan yang paling utama di Tawau. Tapi 9 tempat yang disebutkan di dalam ebook ini juga tidak kalah hebatnya. Jadi tunggu apa lagi, sila download ebook yang hebat ini di link yang berikut. Percuma untuk anda!! https://www.dropbox.com/s/gheuu0as7kfedjg/Tawau%20Ebook.pdf , jangan lupa kongsikan pendapat anda mengenai ebook ini dengan kami nanti ya. Selamat membaca!

Tuesday, 29 July 2014

Selamat Hari Raya dari J3 Homestay Tawau

Selamat Hari Raya Dari J3 Homestay Tawau
Selamat Hari Raya dari J3 Homestay Tawau

Selamat Hari Raya warga Tawau! Kini kita telah pun memasuki hari raya yang ke-2 pada tahun 2014. Bagaimana hari raya anda pada tahun ini? Diharapkan perayaan hari raya tahun ini lebih gembira dan lebih bermakna di samping keluarga tersayang.

Kami di J3 Homestay Tawau turut mengambil kesempatan ini untuk bercuti pada hari raya pertama dan kedua. Pada hari raya ketiga iaitu esok, J3 Homestay Tawau akan menerima tetamu. Terima kasih yang tidak terhingga kami ucapkan pada yang sudi memilih kami sebagai destinasi percutian anda di hari raya ini.

Kami akan cuba memberi yang terbaik untuk anda. Untuk makluman anda semua, jalan di kawasan Taman Semarak agak jem sedikit pada hari raya ini. Tapi dijangka keadaan akan kembali seperti biasa di kawasan perumahan ini pada esok hari (raya ke-3) kerana ramai yang telah kembali bekerja. 

Bagi tetamu yang telah menempah homestay dengan kami, anda semua tidak perlu risau sebenarnya untuk mencari lokasi homestay kami. Ini kerana pada hari anda check in, pekerja kami akan menjemput anda dan menunjukkan jalan ke homestay kami ini. 

Bagi bulan ogos depan ada beberapa tempahan yang sudah kami ambil. Tapi masih ada kekosongan lagi di tarikh-tarikh tertentu. Kalau anda berminat untuk merasai penjimatan wang yang sebenar, jangan lupa hubungi kami di J3 Homestay Tawau. Kami jamin, sewa kami adalah yang paling menakjubkan. Tidak percaya? hubungi kami di talian 013-5499-359 dan kita nego sampai jadi.

Akhir kata, sempena Hari raya ini kami di J3 Homestay Tawau ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh warga Tawau dan seluruh rakyat Malaysia yang beragama Islam. Sekiranya ada salah dan silap, kami menyusun 10 jari memohon maaf dari anda semua. Semoga raya tahun ini memberi seribu keriangan untuk kita semua :)


Sunday, 13 July 2014

Anda Bayar Murah, Dapat Lebih

Tawau Homestay Tawau



Dengan J3 Homestay Tawau anda bayar murah, dapat lebih. Apa maksudnya tu? Biar kami jelaskan. Bayaran homestay kami adalah antara yang paling fleksibel dan murah di seluruh Tawau. Kami open to discussion dan anda boleh dapat harga yang lebih rendah dari yang selalu kami paparkan. Walau pun harga sewa kami murah, tapi apa yang anda dapat bila menyewa di homestay kami adalah lebih dari yang anda bayar.

Untuk makluman, kami tidak pernah caj lebih untuk orang yang ramai. Seramai mana pun anda, rate kami tetap sama, tetap murah. Malahan kami sudah bersedia menunggu kedatangan ramai penghuni. Lihat saja gambar dia atas dan di bawah ini, kami menyediakan begitu banyak tilam single dan juga tilam queen size serta bantal extra untuk keselasaan anda semua. Tak perlu bayar lebih pun. Menakjubkan bukan?


Tawau Homestay Tawau

Pinggan mangkuk, gelas, serta peralatan lain juga adalah untuk keperluan ramai orang. Jadi jangan takut kalau anda datang beramai-ramai. Kami tidak ada extra caj. Itu yang kami maksudkan dengan anda bayar murah, dapat lebih. Selain dari itu, kami juga turut menyediakan keperluan khas untuk keluarga yang membawa anak kecil. Mesti sukar menidurkan bayi anda di katil sahaja kan? Oleh itu kami dapatkan anda buaian untuk si comel anda agar si dia selesa tidur di homestay kami nanti.

Tawau Homestay Tawau 
Buaian untuk si comel anda

Kami di J3 Homestay Tawau akan berusaha memberikan yang terbaik untuk anda. Anda cuma perlu mengeluarkan bajet yang sangat sedikit apabila anda menginap bersama kami. Anda tidak perlu membayar lebih, anda tidak perlu membayar mahal. Jimatkan duit anda untuk keperluan lain di Tawau ini. Sekiranya anda berminat untuk menyewa homestay kami ini, jangan lupa hubungi kami di talian 013-5499-359. Terima kasih banyak-banyak :)


=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=


Thursday, 10 July 2014

Booking Homestay Anda Secara Online

Tawau Homestay Booking Form

Tahukah anda yang anda boleh booking homestay anda secara online? Kami di J3 Homestay Tawau telah mengambil inisiatif untuk memudahkan anda semua untuk membuat tempahan ataupun booking secara online. Apa yang perlu buat untuk buat booking secara online adalah dengan mengikut langkah-langkah berikut:

1. Klik link booking J3 Homestay Tawau Online 
2. Isikan maklumat anda dengan lengkap, termasuk tarikh check-in dan check-out
3. Klik butang submit
4. Tunggu pengesahan dari pihak J3 Homestay Tawau dalam tempoh 24 hingga 48 jam

Amat mudah bukan? Kami akan memproses tempahan anda di dalam tempoh 24 hingga ke 48 jam. Sebarang maklumat akan kami hantar pada anda ke alamat yang anda telah berikan semasa mengisi borang online tersebut.

Langkah ini kami ambil bagi menjimatkan masa anda. Tidak perlu call/sms/whatsapp, klik sahaja butang book online ataupun pada link booking yang telah kami sediakan di hujung post-post kami. Walau bagaimanapun, suka kami ingatkan bahawa tempahan yang anda buat secara online itu belum lagi dikira 100% konfirm. Kami akan menghubungi anda secara emel atau whatsapp (sms) untuk membuat pengesahan sebelum menghantar confirmation booking slip kepada anda nanti.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan berkenaan borang booking online ini, anda semua boleh menghubungi kami di emel J3 Homestay Tawau homestaytawau@gmail.com ataupun sms/whatsapp kami di talian 013-5499-359. Kami sedia membantu anda :)

Tuesday, 1 July 2014

Mana best? Hotel atau Homestay?

Hotel di Tawau
Kredit Gambar : www.etawau.com



Mana best? hotel atau homestay? Di Tawau ni ada banyak hotel yang best-best untuk dijadikan pilihan. Antara hotel yang boleh anda pilih di Tawau adalan Hotel Marco Polo, Hotel Emas, MyInn Hotel, LA Hotel, De Choice Hotel, MB Hotel, Heritage Hotel, Shervinton Boutique Hotel dan lain-lain lagi. Sewa bagi sebuah bilik untuk hotel yang standard sikit adalah dari RM60 ke atas bagi single room. Bagi hotel bajet pula, ada yang serendah RM35.00 sahaja. Tapi kondisinya lebih kurang macam bilik tumpangan. Tapi itu terpulang kepada kehendak pelanggan. Ada yang mahu standard, ada yang jenis tak kisah. Antara hotel bajet yang boleh anda pilih di Tawau adalah Tawau Hotel, Loong Hotel dan Hotel Soon Yee. Sewanya memang murah. Cuma keadaan bilik adalah asas sahaja. Tidaklah se-grand hotel-hotel yang lain. Tapi kalau anda tak kisah, tak apa. Maklumat mengenai hotel-hotel di Tawau anda boleh dapati di laman web www.etawau.com


Jadi berbalik kepada persoalan tadi, mana best? hotel atau homestay? Kalau anda datang ke Tawau ini seorang diri atas tujuan urusan perniagaan dan dalam jangkamasa sekejap saja, hotel adalah pilihan yang terbaik. Tapi sekiranya anda datang beramai-ramai untuk tujuan kursus, sukan, majlis perkahwinan atau pertunangan, maka homestay adalah pilihan yang terbaik sekali. Di homestay, kelengkapan sebuah rumah yang lengkap telah tersedia untuk kemudahan anda tanpa perlu membayar lebih. Di hotel pula, anda bukan saja perlu membayar untuk bilik, tetapi untuk makan pun anda kena keluarkan duit untuk makan di luar. Selain itu, anda juga perlu membayar untuk perkhidmatan laundry. Kalau seorang diri tak apa lah. Tapi bayangkan kalau ada 15 orang? sudah tentu terduduk juga membayarnya tu kan.


Lagipun kalau ramai-ramai, lagi seronok kalau tinggal dalam suasana rumah sendiri tanpa perlu bersesak-sesak di dalam sebuah bilik. Ada terdapat banyak ruang di dalam sesebuah homestay untuk anda meluangkan masa. Ada ruang tamu, bilik, dapur dan juga ruang santai di luar rumah. Di kawasan homestay juga, seperti di J3 Homestay Tawau, anda dapat bersiar-siar di sekitar kawasan kejiranan dan mengambil angin. Anda juga dapat menjimatkan duit makan, di homestay yang kami sediakan misalnya, segala peralatan dapur serta barang runcit yang asas ada kami sediakan untuk memudahkan anda memasak hidangan bagi orang yang ramai. Memang jimat dan anda juga boleh merasakan masakan rumah sendiri walaupun berada jauh beribu batu dari kampung sendiri.


Yang paling best, bila balik kampung anda tidak perlu bawa banyak baju kotor. Ini kerana, anda boleh mencuci baju sepuas-puas hati dengan mesin basuh automatik yang kami sediakan. Bukan setakan mesin basuh, cecair pencuci baju pun ada juga. Itu merupakan kelebihan tinggal di dalam sebuah homestay. Memang terbaik kan? rasa macam seperti duduk di rumah sendiri saja.


Di hotel anda tidak dapat berbuat semua ini. Yang paling best sekali, sewa homestay tidak lah terlalu mahal. Berapa yang perlu anda bayar apabila tinggal di sebuah hotel standard room yang ada dua katil? Paling murah dalam lingkungan RM80/malam. Kalau 15 orang, sudah tentu perlukan paling sedikit 5 bilik. Dengan anggapan anda sanggup berhimpit-himpit. Kos untuk 5 bilik pada kadar RM80/malam adalah RM400/malam. Mahal bukan? itu belum makan minum serta serta servis caj yang lain. Dan itu baru untuk 1 malam saja. Kalau 3 malam? RM1200 semuanya. Kalau di J3 Homestay Tawau, untuk sewaan 3 malam hanya RM180/malam. Kalau 3 malam, jumlah sewaan anda baru RM540 termasuk semua perkhidmatan dan peralatan yang anda boleh gunakan dengan percuma di dalam homestay tersebut. Dengan menyewa homestay, anda dapat menjimatkan duit sebanyak RM1200 - RM 540 = RM660! Memang menakjubkan. Bayangkan apa yang anda boleh lakukan dengan duit yang baru saja anda jimatkan itu.


Jadi mana best? hotel atau homestay? ianya terpulang kepada anda dan keperluan anda sendiri. Tapi kalau mahu berjimat macam jutawan, homestay adalah pilihan yang terbaik. Untuk mendapatkan homestay yang terbaik di Tawau, silakan hubungi kami di J3 Homestay Tawau dengan kadar segera di talian 013-5499-359. Biar kami bantu anda berjimat dengan bergaya di daerah Tawau ini :)

=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=


Monday, 23 June 2014

Puasa Di Tawau, Apa Yang Best?

Juadah Puasa J3 Homestay Tawau

Puasa di Tawau, apa yang best ya? Antaranya sudah tentulah makanan yang beraneka jenis di bazaar-bazaar ramadhan. Yang menjadi kesukaan ramai biasanya adalah ABC ataupun cendol. Selain itu, ada sate, sayap ayam panggang, ayam percik dan macam-macam lagi. Di Tawau, antara bazaar ramadhan yang menjadi kunjungan ramai orang adalah bazaar ramadhan di depan bangunan fujimart. Memang sesak dengan manusia tempat tu setiap kali puasa menjelma. Selain itu, bazaar ramadhan di Taman Semarak, di depan sabindo plaza dan juga di depan bangunan MARA pun terkenal juga. Dinasihatkan kalau mahu ke sana, baik naik motosikal la kerana jem yang teramat sangat. Selain dari makanan, ada satu perkara lagi yang best di Tawau apabila tiba bulan puasa nanti. Apakah itu?? 

Promosi Bulan Ramadhan J3 Homestay Tawau

Ya, inilah dia. Sempena bulan puasa yang bakal menjelang tiba juga, kami di J3 Homestay Tawau mengambil inisiatif untuk memberi potongan harga yang bukan main hebat lagi kepada para pengunjung yang datang ke daerah Tawau. Potongan sebesar 10% ini kami berikan kepada para pelanggan yang membuat tempahan dan menginap di J3 Homestay Tawau bermula dari 29 Jun 2014 - 29 Julai 2014. Walau bagaimanapun, tawaran ini hanya terhad kepada 15 orang yang terawal membuat tempahan. Jadi, siapa cepat dia dapat. Potongan harga sebanyak 10% ini akan diberi untuk jumlah keseluruhan sewa. Contohnya, anda menyewa selama 3 malam, maka jumlahnya adalah RM180 x 3 malam x (10%) = RM486 sahaja. Tanpa potongan harga, sewa selama 3 malam = RM540. Jadi anda sudah jimat RM54 disitu. Boleh pakai untuk membeli juadah berbuka puasa di bazaar-bazaar ramadhan nanti kan?

Untuk mendapatkan potongan harga ini, sila hubungi J3 Homestay Tawau bermula 29 Jun nanti. Sebelum 29 Jun tidak akan dikira ya. Jadi bermula 29 Jun 2014, sms/whatsapp kami laju-laju di talian 013-5499-359. Kami memang mengalu-alukan panggilan dari anda semua. Kami berjanji akan membuat yang terbaik untuk anda semua. Terima kasih :)


=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=



J3 Homestay Tawau


Saturday, 21 June 2014

3 Sebab Mengapa Anda Harus Memilih Homestay

Tawau Homestay
Homestay atau Hotel???


3 sebab mengapa anda harus memilih homestay berbanding hotel di Tawau, ini adalah apa yang kami akan sentuh sedikit di dalam post kami pada kali ini. Selain homestay, tuan/puan boleh memilih untuk menginap di hotel. Dan untuk makluman, terdapat begitu banyak hotel-hotel yang menarik di Tawau seperti LA Hotel, Marco Polo Hotel, Hotel MyInn dan lain-lain lagi. Tapi kenapa anda semua harus memilih homestay, lebih-lebih lagi J3 Homestay Tawau berbanding hotel-hotel yang masyhur ini? Kami ada jawapannya.

1) Bajet
Bajet merupakan faktor yang paling utama mengapa anda harus memilih homestay di Tawau berbanding hotel. Di hotel, sebuah bilik yang hanya memuatkan katil bersaiz kecil (single/standard) boleh disewa pada kadar RM60.00, itu yang termurah. Bayangkan kalau anda datang ke Tawau bersama keluarga seramai 10 orang ke atas. Anda mungkin terpaksa menyewa beberapa buah bilik hotel dan kosnya akan mencecah beratus-ratus ringgit. Apabila anda menyewa homestay, anda bukan menyewa bilik, tapi SEBUAH RUMAH yang lengkap dengan segala-galanya. Contohnya seperti di J3 Homestay Tawau, kami menawarkan sebuah rumah yang mempunyai 4 buah bilik pada kadar RM190 sahaja untuk 1 malam. Dan sewa ini akan semakin murah apabila anda menginap dengan lebih lama. Jadi untuk penjimatan yang maksimum, homestay adalah pilihan yang paling baik.

2) Keselesaan
Berbanding hotel, homestay mempunyai banyak ruang untuk memenuhi keperluan anda. Ada ruang tamu untuk bersantai, ada dapur untuk memasak, ada bilik tidur untuk berehat-rehat dan banyak lagi. Di hotel, hanya ada 1 ruang sahaja, iaitu ruang untuk tidur. Anda tidak dapat melakukan banyak perkara di dalam sebuah bilik hotel, apalagi kalau anda beramai-ramai menyewa sebuah bilik. Dengan barang berterabur entah ke mana, sempit dan tidak ada privasi. Di J3 Homestay Tawau, anda dapat berehat dan bersantai seperti anda sedang berada di dalam rumah sendiri. Tidak perlu bersempit-sempit kerana ruang yang ada cukup besar untuk anda semua.

3) Mempunyai Kelengkapan Yang Lengkap
Apabila anda menginap di hotel, peralatan yang ada mungkin hanya katil, televisyen, meja solek serta aircond. Kalau anda merupakan ibubapa yang membawa anak-anak kecil, ini sudah pasti akan melecehkan. Apabila anak anda mahu minum susu, sudah tentu payah sedikit untuk menyediakannya. Lebih-lebih lagi kalau di dalam bilik itu tidak disediakan water heater serta peralatan untuk mencuci dan mebersihkan botol susu itu nanti. Di homestay, rumah adalah lengkap seperti rumah sendiri. Di J3 Homestay Tawau, kami menyediakan kelengkapan yang cukup untuk anda semua. Dapur lengkap dengan peralatan mencuci dan memasak. Jimat belanja. Kami juga menyediakan peralatan lain seperti mesin basuh automatik, peti sejuk, televisyen dan lain-lain. Ini semua untuk kemudahan anda semua. 

Jadi dengan info ini diharapkan anda semua dapat membuat pertimbangan yang wajar antara homestay atau hotel apabila berkunjung ke Tawau nanti. Sekiranya anda berminat dan mahu membuat tempahan di J3 Homestay Tawau, sila sms/whatsapp kami di talian 013-5499-359. Anda juga boleh membuat tempahan melalui emel di homestaytawau@gmail.com


=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=




J3 Homestay Tawau

Thursday, 19 June 2014

Temui Video J3 Homestay Tawau Di Youtube

Salam sejahtera semua. Kini anda semua boleh menemui Video J3 Homestay Tawau di Youtube. Bagi tujuan meluaskan lagi proses perkenalan kami dengan semua warga Malaysia dan antarabangsa, kami telah mengambil keputusan untu memasang video iklan J3 Homestay Tawau di Youtube.com . Iklan setakat ini kami buat dalam dua versi, iaitu versi Bahasa Melayu dan versi Bahasa Inggeris.


Iklan yang di atas ini adalah dalam Bahasa Melayu



Iklan ini pula adalah dalam Bahasa Inggeris


Kalau anda semua berminat melihat video yang memaparkan gambar-gambar menarik J3 Homestay Tawau, anda semua boleh pergi ke youtube dan search "homestay tawau", video kami pasti akan terpapar semuanya. Setakat ini baru ada 3 video sahaja. Kalau masa mengizinkan, kami akan post lagi video-video menarik tentang daerah Tawau dan kawasan persekitaran J3 Homestay Tawau yang menarik itu.

Satu hari nanti, kami juga pasti akan membuat video mengenai penyewa kami di J3 Homestay. Setakat ini kami sangat bersyukur kerana ramai yang datang ke Tawau telah memilih kami di J3 Homestay untuk menginap. Soal harga sewa, jangan risau. Walaupun video kami nampak gempak, tapi kami bukanlah homestay kelas atasan yang akan caj anda semua rate sewa yang mahal.

Sewa kami adalah yang paling murah di seluruh Tawau bagi kelas homestay yang mempunyai 4 bilik dan 3 bilik air. Kalau tidak percaya, silakan buat survey. Sekiranya anda ingin menjadi seperti mereka-mereka yang lain yang sudah berpuashati dengan homestay kami ini, jangan segan-segan. Hubungi kami dengan segera di talian 014-9669-359 (sms/whatsaap saja) untuk membuat tempahan anda sekarang. Anda pasti akan berpuashati.



=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=



J3 Homestay Tawau

Thursday, 12 June 2014

Di Mana Letaknya Homestay Bajet Di Tawau?

Di sini letaknya homestay bajet di Tawau



Di mana letaknya homestay bajet di Tawau? itulah soalan yang selalu ditanyakan oleh mereka-mereka yang mahu menyewa homestay di Tawau ini, tapi pada bajet atau harga yang berpatutan. Sila rujuk gambar di atas, kebanyakan warga Tawau tahu di mana letaknya tempat di atas kan? bagi yang belum tahu, itu adalah kawasan kejiranan di Taman Semarak Bal II di Tawau. Di sini lah letaknya homestay bajet di Tawau, iaitu J3 Homestay Tawau.

Ramai orang selalu meminta kami menunjukkan di manakah kawasan homestay kami. Mungkin mereka mahu melihat sendiri yang kawasan itu adalah kawasan yang baik dan selamat. Ada juga yang tidak mahu berurusan kalau tiada gambar, maka di sini kami tunjukkan lokasi kami di mana. Gambar ini diambil dari beranda homestay kami. Dan di sinilah kami berada.

Bagi yang ingin menyewa homestay bajet kami ini, ada staff yang akan menunggu anda di bandar Tawau dan seterusnya membawa anda ke kawasan homestay ini nanti. Kami jamin anda pasti tidak akan tersesat. Lagipun, kawasan ini amat mudah untuk di cari sebab rasanya di Tawau ini hanya kawasan ini saja yang ada rumah teres 3 tingkat batu bata. 

Untuk pengetahuan juga, kawasan ini memang aman dan damai. Tidak ada bunyi bising pada waktu siang mahupun di malam hari. Anda pasti akan berasa selesa dan selamat di kawasan ini. Lagipun, ramai jiran tetangga di kawasan ini terdiri dari pegawai polis. Untuk melihat gambar-gambar di dalam homestay bajet kami ini, sila klik ruangan Info & Gambar J3 Homestay. Anda pasti akan berpuashati. Untuk membuat tempahan homestay, sila sms/whatsapp 013-5499-359. Kami pasti memberi layanan yang terbaik untuk anda semua. Terima kasih :)


=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=



J3 Homestay Tawau

Tuesday, 10 June 2014

Pelanggan J3 Homestay Tawau

Customer Homestay Tawau


Selamat sejahtera untuk tuan/puan sekalian. Screenshot di atas adalah perbualan sms antara pelanggan J3 Homestay Tawau, iaitu Puan Marlinah dan pihak J3 Homestay. Untuk makluman, Puan Marlinah yang datang dari Keningau bersama ahli keluarganya sempena majlis pertunangan adiknya baru-baru ini telah menginap di J3 Homestay Tawau selama 4 malam. Iaitu bermula 06.06.2014 hingga 10.06.2014, iaitu pada hari ini. Puan Marlinah sekeluarga baru sahaja check-out sebentar tadi. Kami di J3 Homestay Tawau ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada puan Marlinah seisi keluarga kerana telah memilih J3 Homestay Tawau sebagai tempat penginapan mereka seisi keluarga. Harapan kami agar mereka selesa dan senang sepanjang berada di homestay kami ini.

Yang menariknya, Puan Marlinah telah menempah lagi homestay kami ini untuk hari raya yang akan datang kerana adiknya bakal melangsungkan perkahwinan pada musim cuti raya nanti. Terima kasih sekali lagi Puan Marlinah. Untuk makluman, ada ramai sudah yang menempah homestay ini di tarikh yang akan datang. Kami amat mengalu-alukan kedatangan tuan/puan semua. Walaupun tuan/puan  menginap hanya untuk 1 malam sahaja, homestay kami tetap terbuka untuk tuan/puan. Kami tidak menetapkan sewaan minimum selama 2 hari ke atas kerana kami tahu, tidak semua orang akan stay lebih dari 1 hari di Tawau ini. Yang penting, tuan/puan membuat tempahan awal.

Sekali lagi, terima kasih atas segala sokongan yang diberi. Sekiranya tuan/puan berminat menempah homestay di Tawau, jangan lupa sms/whatsapp kami di J3 Homestay Tawau di talian 013-5499-359. Kami akan melayan pertanyaan tuan/puan dengan sebaik mungkin. Terima kasih :)


=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=



J3 Homestay Tawau




Monday, 9 June 2014

Sambutan luarbiasa untuk J3 Homestay Tawau

Tawau Homestay



Walaupun baru dilancarkan tetapi sambutan yang diterima oleh J3 Homestay Tawau adalah luarbiasa! Semenjak kami memuatnaik iklan berkenaan homestay kami ini di laman facebook, laman classified di internet dan juga di laman mudah.my, begitu banyak sekali sms/whatsapp yang kami terima bertanyakan mengenai homestay yang paling murah di seluruh Tawau ini.

Yang menariknya, ada yang bagi mesej ingin masuk ke homestay dengan serta-merta. Kepada para pelanggan yang terlepas peluang itu, kami meminta berbanyak-banyak maaf. Untuk makluman, ada ramai sudah terlepas peluang menginap di homestay ini. Oleh itu kami ingin menasihatkan kepada tuan/puan semua agar membuat tempahan awal sekiranya ingin menginap di J3 Homestay Tawau. 

Berikutan sambutan yang luarbiasa yang kami terima untuk J3 Homestay Tawau ini, kami akan sedaya upaya kami melipatgandakan usaha kami bagi memberi yang terbaik pada tuan/puan sekalian. Bagi bakal-bakal penyewa homestay kami juga, suka kami maklumkan yang kami di J3 Homestay Tawau juga turut menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau. Sila lawati blog Kereta Sewa Tawau ini untuk maklumat yang lebih lanjut. Akhir kata dari kami di J3 Homestay Tawau, teruskan sokongan tuan/puan dan terima kasih :)


=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=



J3 Homestay Tawau


Thursday, 5 June 2014

J3 Homestay Tawau Termurah Di Tawau



J3 Homestay Tawau memang yang termurah di Tawau untuk homestay yang mempunyai 4 bilik dan keperluan yang serba lengkap. Memandangkan homestay baru saja dilancarkan beberapa hari yang lepas, kami di J3 Homestay Tawau kini sedang giat mengupdate segala booking yang telah kami terima. Terima kasih kerana anda yakin pada perkhidmatan yang kami tawarkan ini.

Untuk makluman, rate sewa J3 Homestay Tawau adalah RM190/Malam sahaja. Memang cukup murah dan berbaloi. Apatah lagi homestay ini boleh memuatkan ramai orang dan cukup lengkap serba-serbinya. Penyewa yang masuk hanya perlu bawa baju saja. Sewa homestay ini juga bukannya statik, tapi akan semakin rendah bila anda menyewa lebih lama lagi. Memang bagus bukan?

Urusan untuk menyewa homestay juga amat mudah. Bagi yang berminat menyewa homestay ini, anda semua hanya perlu sms/whatsapp ke talian kami di 013-5499-359 untuk membuat tempahan. Setelah tempahan dibuat, kami akan reserve homestay ini pada tarikh yang anda perlukan. Bayaran deposit sebanyak RM50.00 akan dikenakan untuk tiap tempahan yang dibuat. Baki bayaran pula hanya akan anda serahkan apabila mendapat kunci rumah nanti. Memang mudah dan hassle free. Sila klik deposit dan bayaran J3 Homestay Tawau untuk maklumat yang lebih lanjut.

Sekali lagi, jutaan terima kasih pada mereka yang sudah membuat tempahan. Dan kepada bakal penyewa, kami jamin anda pasti akan berpuashati dengan J3 Homestay Tawau :)






J3 Homestay Tawau






Sunday, 25 May 2014

Memperkenalkan J3 Homestay Tawau

Tawau Super Budget Homestay

Salam sejahtera dan salam 1 Malaysia!
Akhirnya tiba lah sudah masanya untuk kami memperkenalkan J3 Homestay Tawau pada anda semua. Inilah homestay yang paling di nanti-nantikan kemunculannya di daerah Tawau. Kenapa? Kerana ini adalah satu-satunya homestay super budget yang paling murah di seluruh Tawau. Homestay 3 tingkat ini mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik air. Boleh muat sehingga 16 orang. Sesuai bagi mereka yang datang ke Tawau untuk majlis perkahwinan/pertunangan, untuk menghadiri kursus, sukan dan lain-lain lagi.




Kenapa Anda Harus Memilih J3 Homestay Tawau?


*Hanya 8 minit  dari Bandar Tawau

*Dekat dengan Pasar Tanjung Tawau dan Pasar Gantung Tawau    yang sangat terkenal di seluruh Malaysia

*Terletak berdekatan dengan Kompleks Sukan Tawau, sekolah-sekolah dan surau.

*Ada pondok polis, pasaraya, cold storage, pasar ikan dan sayur, restoran, bengkel, salun & klinik 1 Malaysia dalam jarak 1 minit dari kawasan homestay.

*Hanya 15 minit dari pusat rekreasi & pelanconganTaman Bukit Tawau (Tawau Hills Park). Di sini anda boleh melihat pokok yang tertinggi di Asia Tenggara dan juga air terjun yang menarik.

*Mudah mendapatkan pengangkutan awam. Ada perhentian bas dalam lingkungan 40 meter dari kawasan homestay. 

*Penduduk di sekitar homestay terdiri daripada polis, tentera, guru, jururawat. Kawasan kejiranan adalah baik & selamat.





Kemudahan & peralatan yang ada di dalam J3 Homestay Tawau:

RUANG TAMU
Set sofa, meja, set televisyen (Astro Njoi), kipas berkawalan jauh

DAPUR
Set meja makan, periuk nasi, cerek air elektrik, pinggan mangkuk, sudu, gelas, kuali, dapur gas, tong gas, pisau, penyapu, penyedok sampah, tong sampah, cecair pencuci pinggan, cecair pencuci tangan. Kami juga turut menyediakan beras, garam, gula, bawang, kicap untuk memudahkan anda memasak nanti.

BILIK TIDUR
Bilik tidur utama dilengkapi dengan penghawa dingin manakala bilik tidur yang lain dilengkapi dengan kipas angin. Bilik tidur utama  juga dilengkapi dengan katil divan queen size, bilik tidur kedua dilengkapi dengan katil divan single size, bilik tidur ketiga dan keempat dilengkapi dengan katil queen size. Semua bilik tidur lengkap dengan cadar, comforter dan bantal.

BILIK AIR
Tandas, sinki, baldi, cecair mandian, syampu, cermin muka, penggantung tuala

RUANG UTILITI
Mesin basuh, cecair pencuci baju, penyidai baju, seterika



=KLIK DI SINI UNTUK TEMPAH=



J3 Homestay Tawau