Monday, 22 June 2015

Tempat-tempat Menarik Di Tawau

Tahun lepas kami ada membuat post mengenai tempat-tempat menarik di Tawau. Tapi mungkin ramai yang sudah terlupa. Antara soalan paling top yang selalu ditanya kepada kami oleh penyewa-penyewa J3 Homestay Tawau adalah "apa tempat best di Tawau ni?"

Kalau nak tahu, itu adalah soalan yang menduduki ranking nombor 1 di J3 Homestay. Ini menunjukkan rata-rata pengunjung di J3 Homestay adalah mereka-mereka yang baru pertama kali menjejakkan kami ke Tawau. Pada mereka yang bertanya, kami terus memberikan mereka link untuk mendownload ebook percuma yang pernah kami tulis mengenai 9 tempat yang menarik di Tawau. Anda semua juga boleh mendownload ebook berkenaan dengan klik link di bawah gambar ebook ini ya.

Tempat menarik di TawauDi dalam ebook ini kami tidak bercerita mengenai tempat-tempat yang sudah "terkenal" seperti Pasar Tanjung Tawau ataupun Pasar Gantung Tawau. Itu rasanya semua orang dah tahu kan. Lagipun memang tidak dapat dinafikan lagi, pasar tanjung dan pasar gantung adalah destinasi yang menjadi pilihan utama semua pengunjung dari luar Tawau.

Tapi Tawau bukan ada setakat pasar tanjung dan pasar gantung sahaja. Ada banyak tempat yang menarik sebenarnya di Tawau ini. Tapi kami sempat merakamkan 9 daripadanya sahaja di dalam ebook special edition kami ini. Antara yang kami paparkan di ebook ini adalah Taman Bukit Tawau ataupun Tawau Hills Park. Taman Bukit Tawau ni terletak hanya 15 minit sahaja dari J3 Homestay Tawau. Apa yang menariknya di sini adalah, di Taman Bukit Tawau ini anda semua dapat melihat pokok tropika yang paling tinggi di dunia. Bukan calang-calang pokok tu. Dah ramai yang bergambar sakan dan berselfie depan pokok yang paling tinggi di dunia tu, anda bila lagi?

Selain Taman Bukit Tawau, kami juga ada memberi informasi menarik mengenai 8 lagi tempat yang best-best di Tawau ni. Kalau nak tahu di manakah tempat yang dimaksudkan, silalah download ebook percuma kami ini dan baca. Semua ada di dalam tu. Kalau dah baca buku tu dan teruja nak datang terus ke Tawau, jangan lupa pula cari kami nanti ya. Sebabnya, kami dapat membantu anda dalam menyediakan pengangkutan dan tempat tinggal yang murah lagi jimat di Tawau ni. Selain homestay yang paling murah di Tawau, kami juga turut menyediakan perkhidmatan Kerea Sewa Murah Di Tawau untuk anda semua. Jadi lepas ni kalau nak datang melawat Tawau, jangan lupa hubungi kami di 013-5499-359 (call/sms/whatsapp), kami sedia menanti anda ;)


Tempah homestay anda sekarang:
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
E-mail : homestaytawau@gmail.com
FB: www.facebook.com/j3homestaytawau
Twitter: www.twitter.com/homestaytawau
Instagram: @j3_homestaytawau


No comments:

Post a Comment